Wysłany: Nie 12 Mar, 2006 22:39 MAX z Lublina w nowym domku
Mam baaaardzo dobre wiadomości . Maxio podbił serca Marii i Męża na dobre I dlatego zdecydowali się zostać z psiakiem na dobre i na złe. Maxio będzie miał bardzo dobry domek, pełen miłości i ciepła, już na stałe. Maria i jej Mąż to na prawdę wspaniali ludzie, chociaż nigdy ich nie widziałam, ale od dłuższego czasu często z mariee rozmawiałam na gg i wiem, jak bardzo brakuje im ich starego Maxia. Kiedy Maria zobaczyła psiaka na zdjęciach ze schroniska, wiedziała, że musi mu pomóc. Na poczatku miał być domek tymczasowy, żeby doprowadzić psiaka do lepszego stanu, no ale cóż bardzo się przywiązali do Maxia, a on do nich. Boksio jest bardzo grzecznym i zrównoważonym psem, co tylko przyspieszyło decyjzę. Dobra, nie będę już więcej pisać, chciałam Was tylko powiadomić co jest grane a więcej napisze już sama Maria
ALE SIĘ CIESZĘ (o jego losach zanim trafił do Marii można przeczytać TU
Jak juz pisalem wczesniej... Swietnie sie stalo, ze mariee zatrzymala Maxia u siebie. Kto wie jacy byliby nowi ludzie, moze nagle okazaloby sie, ze dzieci maja alergie na psy czy cos Mariee wielkie brawa i gratulacje!!!
czułam pismo nosem
jak odeszła moja Fidzia to zarzekałam się, ze żadnego boksera wiecej, ze dochowamy Żabke i kupimy inna rasę a jak zobaczyłam Luske w necie to nie mogłam przestać o niej mysleć Widac tak juz jest, że boksery zakorzeniły sie w nas głęboko i nie tak łatwo je wyrwać.
_________________ Pozdrawiam,
Dorota, Lady,Atik&Nadja
--------------------------------------
„Psy nie są całym naszym życiem, ale czynią nasze życie całością".
Roger Caras
Maksio dzisiaj jezdzil z mezem dlugo samochodem po miescie. Zostawal sam na kilkanasie minut.... maz mowi, ze to ideal. O 17:00 pojechal z Maksiem do CMZ w Lublinie po zakupy , przy okazji go zwazyl . Maksio dzisiaj wazyl rowne 30 kg. w piatek o godz. 17:00 wazyl 28,7 kg. Slicznie przybywa , jeszcze tydzien i nie poznacje go!
[ Dodano: Pon 13 Mar, 2006 18:29 ]
aha maz normalnie z nim wychodzi , pieknie juz chodzi przy nodze... wykonuje polecenia , 0 problemow!
[ Dodano: Pon 13 Mar, 2006 18:31 ]
Pozdrowienia od Maxa!
_________________ Pozdrawiam,
Dorota, Lady,Atik&Nadja
--------------------------------------
„Psy nie są całym naszym życiem, ale czynią nasze życie całością".
Roger Caras
Martwie sie po wizycie u weta. Doktor powiedzial, ze Maksio jest bardzo wyniszczony...przedluzyl antybiotyk jeszcze na 6 dni. Na uszkach martwica sie zaczyna! Jak skonczy sie antybiotyk bedzie dopiero szczegolowe badanie ( biochemia).Za chwile ostani spacer i kapiel w specjalnym szamponie! ciekawe jak to bedzie, bedzie musial stac w pianie 10 min. Dzisiaj maz sie kapal w wanie zostawil otwarte drzwi, zeby go widzial..po kilku minutach boksio wszedl do lazienki i zaczol lizac najpierw meza mokra reke oparta na wannie, a po chwili zaczol pic wode z wanny, na meza polecenia nie bardzo reagowal, musial maz ostro powiedziec, dopiero przestal . Smialam sie ,ze bal sie ze sie utopisz, dlatego chcial wypic wode z wanny. Poza tym wszystko OK
mariee - my też z Bolusiem wyszłyśmy od p. Doktor z plikim recept - też dostawał jakiś antybiotyk działający również "na skórę" (o szczegóły pytaj jak coś Dharmę), uszy i"sikanie"
Podstawą jest zrobienie mu biochemii (w tym szczególnie profil nerkowy i watrobowy), ale to dopiero po zakończeniu antybiotykoterapii. Jesli ładnie je i przybiera na wadze, to jest dobry znak - on potrzebuje czasu. Zobacz na Bolusia po miesiącu, choć tak schorowany - to jednak nie ten pies !!!! max nim trafił do schroniska pewnei też nie żył w luksusach (skoro ponoć oddał go własciciel)!!!
Dla Maxia jest juz tylko lepsze życie u Waszego boku !!!
Ostatnio zmieniony przez Faro Wto 14 Mar, 2006 23:43, w całości zmieniany 1 raz
Tak tak.. bedzie dobrze, biochemie bedzie mial zrobiona tak jak napisalas jak skonczy sie antybiotyk! Gdzie moge zobaczyc Bolusia( ostanie zdjecia)? No troszek sie zmarwilam, bo chcialbym zeby juz byl OK , ale u nas jest od 8 marca..nie da sie w ciagu tygodnia nadrobic wszystkiego...Ja wierze, ze bedzie dobrze..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum