Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 21:14 [PT-IPO] Otwarte Mistrzostwa Klubu Boksera - Łódź, 14.10.200
Sędziowie:
Janusz Rurarz - IPO, PTT
Henryk Salamon - PT
Elżbieta Hader - OBEDIENCE
Pozoranci: Włodzimierz Gossa
Miejsce mistrzostw:
MOTODROM w parku '3 MAJA' , LODŹ ul. Małachowskiego 3/7
PROGRAM:
14.10.2006.
7.30 - Ślady IPO i PTT (sędzia Janusz Rurarz)
8.00 – 9.30 - Przyjmowanie opłat za zawody
10.00 - Obedience (sędzia Elżbieta Hader)
10.30 - PT (sędzia Henryk Salamon)
12.00 - IPO posłuszeństwo (sędzia Janusz Rurarz)
13.00 - PTT posłuszeństwo (sędzia Janusz Rurarz)
14.00 - IPO obrona (sędzia Janusz Rurarz)
16.00 - Zakończenie Mistrzostw
Zgłoszenia przesyłać e-mailem lub faxem na wyżej podany adres
Tytuły:
Mistrz Klubu Boksera IPO I
Mistrz Klubu Boksera PTT
Mistrz Klubu Boksera PT
I Vice Mistrz Klubu Boksera PT
II Vice Mistrz Klubu Boksera PT
Mistrz Klubu Boksera OB
I Vice Mistrz Klubu Boksera OB
II Vice Mistrz Klubu Boksera OB
_________________ Pozdrawiam,
Dorota, Lady,Atik&Nadja
--------------------------------------
„Psy nie są całym naszym życiem, ale czynią nasze życie całością".
Roger Caras
szkoda, że na tak ważnej dla bokserów imprezie był tylko jeden przedstawiciel... no ale przynajmniej godnie reprezentował rasę
Avcio na 200 pkt dostał 193 i ocenę doskonałą z tych siedmiu punktów 6 zostało zabrane za błędy przewodnika a jeden za błąd psa. Najśmieszniejsze jest to, że najwięcej pkt. odebranych z winy przewodnika zostało za to co z Avciem wychodzi zawsze najlepiej czyli chodzenie przy nodze - tak to bywa niestety Poniżej wpisze punkty z poszczególnych ćwiczeń z komentarzem za co pkt karne (to co zapamiętałam)
Chodzenie przy nodze na smyczy - 18/20 (błędy: trzymanie smyczy oburącz zamiast jedną ręką i chyba jakaś zbędna komenda, ale tu pewności nie mam)
Chodzenie przy nodze bez smyczy - 38/40 (pańcio z Avciem wlazł na pachołek przy skręcie i bidulek Acio przeskoczył na prawą stronę i zaczął równać do prawej - korekta)
Pozostawanie i przywołanie do mnie i do nogi - 20/20 (czyli MAX)
Aportowanie przedmiotu 30/30 - (czyli MAX)
Siad z marszu 14/15 - (i tu jedyny punkt karny zarobiony przez psa - zmienił pozycję przy dojściu przewodnika)
Waruj z marszu 14/15 - (po wykonaniu aportu pańcio zamiast zanieść aport na miejsce zostawił go na placu i idąc przed komendą waruj pies rozproszył się i delikatnie ściągało go do aportu - padła ponowna komenda "równaj")
Bieganie na komendę 29/30 - (jeden punkt za to, że padły dwie komendy "do mnie" i "noga" a w PT jest tylko jedna komenda "noga" jednak to był "świadomy" błąd bo tak Avatar jest uczony od początku i nie chcemy tego zmieniać licząc się z kosztem 1 pkt karnego w IPO zawsze jest najpierw "do mnie" później "noga" i chcemy uniknąć problemów z przedwczesnym wykonaniem "noga" po przywołaniu)
Badanie uzębienia 10/10 (czyli MAX)
Pozostawanie na siad 10/10 (czyli MAX)
Pozostawanie na waruj 10/10 (czyli MAX - to było mocne ćwiczenie. Jako ze Avcio startował ostatni i nie miał zawodnika do pary musiał zrobić to ćwiczenie jako "3 pies w parze" w innym niż wyznaczonym do tego celu miejscu. Zawodnik wykonujący w tym czasie ćwiczenie "waruj z marszu z przywołaniem" stanął obok Błażeja i wrzasnął "do mnie" i "noga". Avciowi drgnął tyłek dwa razy ale wytrzymał )
tak więc gdyby nie błędy pańcia to można byłoby powalczyć choć border, który zajął I miejsce przygotowany był perfetto (199pkt) więc byłoby ciężko ale oczywiście z występu i II lokaty na 7 zgłoszonych psów jesteśmy bardzo zadowoleni zwłaszcza z aportu, ćwiczenia, które jak wiadomo, nie jest mocną stroną bokserów tak dobrego aportu nie zrobił jeszcze nigdy - błyskawiczny bieg po aport przy czym nie wybiegł za aport tylko idealnie złapał go w miejscu, po czym błyskawiczny powrót, szybki siad przed przewodnikiem i mocne trzymanie aportu bez przegryzania, właściwie bez jakiegokolwiek ruchu, do momentu aż sędzia po skończeniu pisania powiedział "ale aport to może pan już psu odebrać"
z takich śmieszniejszych sytuacji był komentarz sędziego, że gdyby przewodnik stanął nieodpowiednio i powiedział komendę noga to pies by się niechybnie nabił na pachołek - chodziło o efektowne i bardzo szybkie wykonywanie przez Avatara komendy "noga", które robi z wyskokiem od góry i z obrotem w powietrzu
tak więc AVATAR Barbastellus zdobył tytuł Mistrza Klubu Boksera na rok 2007 w konkurencji PT
3 fotki poniżej - niestety tylko z wręczania bo zapomniałam z emocji nagrywać ale wiem, że ktoś filmował więc może uda się zdobyć
_________________ Ania, Torcik i Delfina oraz Gryfek za Tęczowym Mostem
www.kelevra.pl http://www.facebook.com/kelevraboxers
dzięki za gratki Justa ma niestety racje - oddałem te kilka punktów za darmo Avciowi za to należy się jestem bardzo zadowolony z tych części, które dla bokserów są dość trudne, a z których dostaliśmy maksymalną liczbę punktów nie wierzyłem, że wyjdzie aż tak dobrze
ubolewam też, że frekwencja bokserowa była tak tragiczna... miło byłoby powalczyć FairPlay w licznym gronie bokserów np ze szkolonymi od dawna m.in. na różnych obozach. Wieść gminna niesie, że niektóre są nawet na emigracji szkoleniowej szkolone są ponoć intensywnie w kraju z wielkimi tradycjami szkoleniowymi ale może dla nich jakieś tam zawody Klubu Boksera to zbyt niska ranga?
_________________ Pozdrawiam,
Dorota, Lady,Atik&Nadja
--------------------------------------
„Psy nie są całym naszym życiem, ale czynią nasze życie całością".
Roger Caras
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum